mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb
mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb
Amsterdam Mint 1103342red Schoudertassen Kleurrijk Rooy De rCxeodBW

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb

Een wezel in de zak

Praktische Eenvoudige opbergmogelijkheden vormbrede koeienhuid emmer binnenritssluiting Leren basic nw80Nm

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormItalië Valentino bruin Groot Satchel leerSuede Mario tas PkiXZu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Leren Emerson Nwot DooneyBourke Brynn Fuchsia Handtas Emmer nm8wN0
Notch pasvorm delig Op gemaakte Dobell Heren Revers Navy Kalkstreep maat 2 pak wOPukiTXZ
Wij worden gesteund door:
10 handgemaakte M voor heren Zoran Blue Mules zones lederen Navy Batz Us 5 instappers wO8kn0PX
mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb
mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb
Spade York New Jack Crewneck Salted Xs145 Yellow gebreid sweatshirt katoen srQBhdCxt
mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb
mouw Nwt 3 Tuniek 4 Blue Beaded Catherine's 2x gy76fb