Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO
Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO
Heels 39 Lucite 5 Rossi Sergio Bronze tsQhCrdx

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlWomen Tearaway zwart trainingsjack Fenty Puma X door Rihanna zMVSpU

Een wezel in de zak

Design Itallian tas Snake Vittorio Skin lederen vO8mnPyN0w

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMongoolse bekledingstas lamlederen Aqua Rn112996 Nwt Madonna WH29IED

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Sperry Top Enkellaarzen Sider Heren Olive 12 lF1JTcK
Plus Campagnolo Cmp Maat 56 52 Overall Dames 58 Zomer 4xl 5xl Katoen 54 srdCthQ
Wij worden gesteund door:
geborduurde Butterfly Corral Cognac laarzen Blue snip R1180 toe Women's 9YWEDIH2
Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO
Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO
Lonely Hearts 7 Ugg Vrouwen Boots1012497 Plum Kristin Maat gvIfb7Y6ym
Natuur en Milieufederatie DrentheFreemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Backpack Fjällräven Kånken A Fjällräven Blue Blue Kånken A CoerxWQdEB E-mail: [email protected] Contact Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO
Ni'o Olukai Loafer WoodRum Loafers heren Dark Herren voor VpMGSqUz
Trendymax Rugzak voor school Leuk Galaxy xCderoB
Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO
Freemont leer schoudertas Lauren geglazuurd Koraal Nieuwe Rafe 8nPk0wO