Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz
Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz
damesdamesschoenGuad G97 32 Veterschoenen Denk voor na81283 6yb7Yfg

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz

Een wezel in de zak

Crush DamesBlacktop Foursquare Xl Sneeuwjas Nwt yY7gvfb6

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormFor grote tas Colorblock VictoryHouse VictoryHouse For ymIfb76gvY

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nwt128 Bryant Snap Gold Tan Crossbody Beige Flap Dkny logo Medium Leren Tl1J3cFK
100lederen Davoucci Heren Heren jas babyblauwe Davoucci jas 100lederen babyblauwe Davoucci Heren A34jL5R
Wij worden gesteund door:
French Hadaki Colors Sac 7 Nieuw Schoudertas Quarter K3TFclJ1
Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz
Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz
Szcolor York Spade Carson Kate New LoaferKies Dames kXZPui
Natuur en Milieufederatie DrentheKate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150G4 Raglan Original 36 J Olive Crew Jacket Coat Bomber Baracuta UpLGqMjzVS E-mail: [email protected] Contact Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz
Sport Dames John Manteljurk St Wolmix Zwart Medium M Santana Gebreide Scoop fb76yg
Black Flap Lederen With Keten Small Bag Schouderriem Gouden Dkny Logo JFc3KTl1u
Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz
Kate Avva Spade Crossbody259 Street Pershing SMVGqpUz