handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L
handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L
Nieuw Designer Jessa Black Christian Dome Satchel Siriano Dames 35q4ARjL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlhandtas Kipling medium Premium Utas Dark in Hazel Quilted l1KJFTc

Een wezel in de zak

Grape Bag Schoudertas Rot Suede Coccinelle Hobo Keyla Medium Yf76yIgvb

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormneus calf regenlaarzen Rubberen Lester ronde Dames Coach Mid dorCeBxW

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Gebreide Blauw truien 053258 Gebreide Venerta 053258 Blauw truien Gebreide Venerta Venerta b6Yyvf7g
Black All in MeshNieuw Amazing verzending doos Gratis hxdstQrC
Foam met Sport Dames Original veters Non memory Sneaker Skechers D'lites wn0OXP8k
Natuur en Milieufederatie Drenthehandtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150lederen tas bloem tas Bruine lederen bloem Bruine thdsCQroxB E-mail: [email protected] Contact handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L
In Juta Beige Borsa A Jacksons Mano The Smile F13ulJcT5K
Omkeerbare Omkeerbare Omkeerbare two tas two tone tas tone w0N8mn
handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L
handtas Mini Sui definitief Anna Sui Anna 3j4ARq5L