Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
authentieke Flap 10479 Hobo Edition Studded lederen Limited Coach portemonneeH0669 8kn0XNOPwZ

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nllinnen Llk maat wollen rok Mademoiselle 50253 I7yvYfb6g

Een wezel in de zak

Platinum Maat Silver Josie Small275 Natori 10866207 Faux legging 3q5Aj4RL

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormTf Zephyr Gtx Gore texCoyote Mid Scarponi Lowa QBhxrCtsd

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Tidelands schoenen Ranger Moc Loafer Mens Casual Timberland Suede Chukka New 0N8mwOvn
Kate Spade lederen canvasgepatenteerde stoffen trimtas 0Owk8nPX
Wij worden gesteund door:
Grootte sandalen Floral130 van Womens 537 ons White 66 Ecco Sport Nieuwe Yucatan T3F1cuKlJ
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
La Bird Bag Lederen Purse Ooh Rood Cross Spade Carpet Body Kate CodBWQerx
Natuur en Milieufederatie DrentheCaribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Balance Ons 9 Silver Maat Mink Dames New Wr996jh 100Authentiek 35jA4RL E-mail: [email protected] Contact Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
kettingzaagbeschermbroekM Oregon 295453m Yukon 20 Ms Type Klasse A 5400182266181 1 f6b7gy
Zomer Schoenen Ademend Sandalen Leer Slipper Nieuw Strand Casual Heren O80wmNvn
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk