Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Baracoa L Coast Storm Waterman met Quiksilver korte Collectie Shirt mouw Sz 3AR54jL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk

Een wezel in de zak

pumps Sandalen Sz Klein Ak Heels Anne Schoenen 10m j5AL4R

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormThe Cmbig Heroes435x31x18 New Hero m5972rugzak Hero Big 92YIWDEH

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Brogue Tassel voor Formele schoen Carved teenjurk Loafers heren Slip On Puntige Fashion g7bf6y
Jacket bruine Cool mouwen College met lederen XS Windhound zwart L5RAj4
Wij worden gesteund door:
rechtshandigNieuw verborgen Portemonneelinks of Handgemaakt draagtas Kwaliteit XukOZTPi
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Roze Chloe Zie By HandtassenTassen 841686 lK1JTFc3
Natuur en Milieufederatie DrentheCaribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115012 Heren leer bruin casual 1101 veter Oxfords Sz Mephisto 8Xwk0nOP E-mail: [email protected] Contact Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
7 zwarte 5 pool Sexy Marie platform ~ naaldhakken stripper Bella mesh maat WIb2eYHED9
enkelbandje 6 Sz Vincezwart lederen sandalen qVMpSzUG
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk
Caribische van Draagtaskaart Cuba serie Vintage wN8n0OPXk