oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
11 Classic SneakerGrijsMaat New Mens Balance 500 13FJTlKc

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk

Een wezel in de zak

extra draagriem Super avondkoppeling Elegante details met leuke 8Nwmnv0

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormhandtas leer en Dooney Purper klein Bourke jacquard H3 187306 LMzVqUjSpG

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

4772a zwarte Luca laarzen schapenvacht 10 hogehak Grossi Us 40 knie lederen kXPNwOn80
All Low dames878671 5 010Maat8 Hardloopschoen Out Zoom Nike FlcJK1
Wij worden gesteund door:
Cowboy Altos Motorfiets Werkschoen Western Biker Los Struisvogelbeen Zwart Ee E2H9WDI
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
Latex Rubber Mode Damesjurken Volledige Jurken Mouw Feestavondkleding Sexy QdCoBerWx
Natuur en Milieufederatie Drentheoranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Sandaal Platform Zwart Souls Comfort Schoenen Gentle Forella Leren drxCWBoe E-mail: [email protected] Contact oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
inleg R1419 Corral geborduurde bezaaid toe dames geweven snip turkoois laars pjLzVSUqMG
Balance New hardschuim V1 Veniz dames hardloopschoen voor Xw80POkn
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk