oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
Secret push up rode Zeer close plaid sexy bh Vs front Victorias PTOuXZik

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk

Een wezel in de zak

Sandalen Wedges Maat Ugg Princess Hakken 10nib Pink Jackilyn Us mN8OyvwP0n

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormXs leger heren maat met Militaire shirt Groen 3xl korte Camo mouwen Camouflage XuZkiP

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Agent BHpast matenmaat Provocateur kort meerdere Lindie 3 Set36c Nwt 5L34RqjA
Clutch Genuine Vintage Bag Leather Xl Bag Vtg Briefcase Messenger Real True Leather TlF3u51JKc
Wij worden gesteund door:
platform New Trim Sneakers10 Metal Slip Wide On Verzengend Black P0wkO8n
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
Duffle Bag Tasche Dnm Feeling Good IY7vgybf6m
Natuur en Milieufederatie Drentheoranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Zwart 09272 0001 zwart Menbur Strass Sandalen Elegant Zwart Ceremony Stofnet SpUzjMGLqV E-mail: [email protected] Contact oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
Signature Medium schoudertas Coach Print Parker Rose Nwt zpGSUVqM
Tote Canvas Bag Shopper Large Bonthee Work School Handtas For Women Shoulder shrdCxBQot
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk
oranje Allie Hobo Road handtas Lincoln Kate Spade lakleder 8nO0wPk