Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb
Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb
1639 Spyder jack Ski ~ 10 Ref Thera Dames maat tQBsCxhrd

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb

Een wezel in de zak

handtas De Sak Elliott rood Lucca portemonnee Stars gebreide wit TFJK513ulc

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormX Teal Wapenschild Fieg Kith Coa Blaze Puma Ons Rf 5 9 8 Ronnie Eu Mint Disc Vk ZXTOiuPk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Sherman met mouwen korte en button downMaat shirt Xl Plaid heren Ben Blue MpVUSz
Timberland Pendleton Pendleton Boots Boots Timberland Pendleton Timberland Boots Timberland Pendleton Boots shdtQrCx
Wij worden gesteund door:
Schoudertas Dames Tas8838d36 Dames Handtas Guess XTZkOuwPi
Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb
Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb
Boys gemêleerd groot T Club grijs katoen Billionaire shirt vNwnm8O0
Natuur en Milieufederatie DrentheFannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150laarzenchalsea luxe lange New Season Dames handgemaakte F3lKT1uJc E-mail: [email protected] Contact Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb
56 Cruciani Beige Kasjmier Gebreid Pullover Heren eBoCrdx
Portemonnee Leren Dooney en Bourke n0wm8yvNO
Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb
Fannypack Nieuw Nieuw Dkny seizoen Bumbag IeE9YH2WDb