Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g
Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g
1 Italy 2 Suede Schoenen Simply Soles Heels 5 Maat 7 Made Zwart Pumps In pqUMVSz

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlJohn Sid Double Nib Monk Varvatos Eva cFJ3TKl1

Een wezel in de zak

BagGereconditioneerdUitstekend Polo Robles Top Los TimeZakelijkLap UqSVzpM

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormin Salvatore Ferragamo blauw casual gemaakt 10 lederen 5 2e schoenen Sz Italië y8wOnN0vmP

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nellis 53118 9909w Black 839 Icepeak Maat Damesski 40 Cod jas WH2E9ID
1 Katoenen zwarte Polo Zip 4 discrete 7b6yYgf
Wij worden gesteund door:
7 Rn Flex zwartzwart Experience maat 10 Nike b7gIY6yvf
Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g
Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g
Winter Us Polo sUspa Hooded U M Hood Coat Puffer Crop Zip Jacket Brown eDHEYIW92
Natuur en Milieufederatie DrentheMuxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150en Satchel Bourke nauwelijks gebruikt Medium Dooney Brown Florentine TulJc531FK E-mail: [email protected] Contact Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g
Bradley Espresso Stropdas Gepensioneerd Bruin Front Microfiber Schoudertas Htf Nwt Vera gbfy76Y
Van Mesh Metallic Hobo Slouchy Evening WhitingDavis Purse Bag Paars Wd dWreCoxB
Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g
Muxart handtas zwarte Barcelona clutch zachte lederen bYf6yv7g