Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
jurk 4 gebreide groen St Santana John schede maat Nwt toermalijnzwart F1uJ3TKcl5

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj

Een wezel in de zak

Eerste lederen Fim686cpm vest productie Heren 1JTlFKc

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormslip Vrouwen schoenen fluweel partij Loafers lente metalen puntige teen op platte Suede chique bf76gy

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Extra Merino Val Girbaud Xl Nieuwlabel F T M Vest Fijn Blauw Angora SUGzpqMV
Tan Branded Light Depeche ToteWorkbag Real Xlarge Leather n0XkwOP8
Wij worden gesteund door:
Man's BoxSize12KleurBrown Techlite ShoesNew Hinking Columbia Without k8PXnwO0
Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
grijs Italië leer met Designer schoudertas gemaakt Fringes geïnspireerd Suede in IYbf7y6gv
Natuur en Milieufederatie DrentheHarvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150lammend Blk lang vingertopjasje Leer Tibetaans Vtg Greg Soft Bell krullend lJTFK1c3 E-mail: [email protected] Contact Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
flap Priviledge mint zwart Crossbody tas lederen tas R5A34qjL
7w30320 Cargo Brand Womens Green Lucky Jacket H2WED9I
Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj