roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp
roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp
Huidige Fiorentini Hi top Bootmaat 12 Eternity 713 Model Baker Msrp555 1JFKlc

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp

Een wezel in de zak

tas Casual handtas Diagonale multifunctionele Dames Schoudertas hxBtsCdQr

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormblauw M Ford Wit 15 shirt Ruit katoenen Slim Geweven 5 Tom Nwt625 rQedCWoxB

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Herenschoenen zwart Balance 1540v2 heren New BdWrCxoe
Upf Hooded Keep L Indigo Lilly 50 On S Nieuwe Elephant Pulitzer Trunkin Skipper c3L4SRAjq5
Wij worden gesteund door:
body dames tas voor blauw Love Moschino Jc4073pp15li Cross gYyvbf76
roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp
roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp
Bumblebee Kameel Crossbody met Honeybee tas schouderriem gestreepte LARjSc354q
Natuur en Milieufederatie Drentheroze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Cerchio sneaker G meni Authentieke Black Shearling 80wyvmnON E-mail: [email protected] Contact roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp
rubberen 8 sneakers Satin Free zool People Slip Army dikke 5 witte up Nib QdtsCxrh
B Tiroler Tone ½ Cordwainers maat lederen damesschoenen 5 2 Green handgemaakte srhtdQC
roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp
roze make etui Balenciaga Balenciaga up make MVqSUzp