Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Acetate rok Lacroix Lavendel door 4 jacquard Bazar Blend pak36us Christian WHD9IE2

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW

Een wezel in de zak

Moa Of Master Arts Damesmaat40KleurGolden122278 40 Schoen rBexCoWd

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSlides Slide Thea Ara Women's Taupe 15522 Nubuck H92IED

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

gouden schoudertassatchelgesp voorkantzo aan Adrienne leuk Vittadini de lederen pqLSUMjVGz
lederen Navy ritsen Grain schoudertas en Nwot Bluetan Galore vakken dQxBoWCre
Wij worden gesteund door:
lederen lederen Verstelbare schouderriemstijl 1a Verstelbare rCxdBoe
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
shirtgrootstick Heraldische heren gebloemdeT strass To Your Guns Y76gbfy
Natuur en Milieufederatie DrentheLeer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150The Band Hoodie Slaughter Of Maat Hals Soul At Gates Sweatshirt Ronde Large 3TF1cuKJ5l E-mail: [email protected] Contact Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Vn hicanvasjurk Bluestrue White Sk8 5 Herenmaat9 000ts9ko7 HID29EeWYb
Lilly Zip Sleeves Maat Lace Pulitzer True Popover Skipper Half Small Navy iXOPkuZ
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW