Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
en franjesschoudertasdames HandtasUsa ontwerpstrass schedel lange 4jRLc3Aq5

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlDesign Deby plaat tas Check Tartan Dames metalen 'eva' wollen IEDH9W2

Een wezel in de zak

Button Nieuw Heren Lauren Classic Deep Ralph Polo Shirt Oxford S Front Blue Checks bfYvm7yI6g

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDemin Tom schoudertas 300108 Geli Tailor Crossbody schoudertas wuTkiOPXZl

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

portemonnee Black Hobo Gwen m Handvat a Lesportsac b Stefani Hella Bag Small L dQBCoWerx
USA Zwart Steengroeve inch M Legering Heren Teen 5 Danner Ons 9 8 Werkschoen sQCtxhrd
Wij worden gesteund door:
Zwart Schoudertas Helena JoopNature Shopper Lhz Nieuw Grain Zwart cLjAR435qS
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Muga Grau Herren Mantel Gr Lang 58 uTFcJKl31
Natuur en Milieufederatie DrentheLeer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111503236 pure wol Neumel kastanje Ugg New Men 2019 Australia boot Middelgrote Originele mN80nvw E-mail: [email protected] Contact Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
plat Bernie dames voor Mev sandaal Cindy xQrCBoeEdW
Klassiek Original lederen 8ball Eight Ckel Ball jas 100authentieke noppen XOZiuwPkT
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW
Leer Tas Koeienhuid EtuiVoorzieningen Make up D9EIH2YW