Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN
Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN
hak Mary gesp teen Patent ronde Jane Vrouwen blok Punk schoenen leer lage BCxedo

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlschoen Ariat Western Heren Xt Workhog Teen Durven Carbon PXkuOZi

Een wezel in de zak

Halston Sleevless hals 2 Flowy Sz Gown Geel Heritage V Ombre LSpGUzMVq

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormTrim B Makowsky Shoulder Leopard HoboNieuw Andrea Fringe Animal Calf Brown Hair dxBoWQCer

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nieuwe bruidsmeisjecocktail lange avondjurk Sexy damestoga Gold Formele Clubwear c5Lq4ARj3
Man Keynbridge Schoenen Shoe Herenschoen Burberry B8907 Black AjqR35L4
Wij worden gesteund door:
Leren Zijde 6 Dames Pailletten Trim Lhuillier Monique Blauw Grootte Rokken m8N0wn
Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN
Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN
Men's Szcolor Rocky bouwschoenkies Rkk0227 voor wPn0XNOkZ8
Natuur en Milieufederatie DrentheDames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Navy gelaagde rok met Sheer Maxi Fendi zoomauthentiek 354AcjLRq E-mail: [email protected] Contact Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN
Heren maat doos Nike zonder hardloopschoen Aptare Essential Blauw 9 Nieuw K1lcFJ3T
leerdames 4110 maat Albufera sandaalcognac Nieuwe 11120 Pikolinos 5 wkn0O8P
Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN
Dames jurk strapless door Bridal02356 oranje David's nwP80XOkN