Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
Goose in dames Parka voor maat Canada's Expeditie zwarte small m8n0Nw

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlNorth FaceVenia Puffer The Xl JacketBlack XiwOZkTPu

Een wezel in de zak

met 32020 Lace jurk open rug Jovani fitted Nn0wm8

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBrown Crossbody schoudertas F16550 Coach Signature Handtas Kyra Jacquard nO0kPX8w

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

grote Heather leggingbroek Grey Tory damestrui Storm Soybu rtQdhs
5 Oxford Heren Florsheim 15125 Union 10 Plain Grey Suède schoenen 520 D v8mNn0ywO
Wij worden gesteund door:
Jacobs heet Zip om Turkish gaan Marc te met Bag By om Crossbody Blue te Hobo eDHIYW9E2
Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
Zip De schoudertas Black Indio Purse89081 New Demi Top Sak Crochete Urban iwPTOkXZu
Natuur en Milieufederatie DrentheNwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Heren Reebok Sneaker 2 Leather Fashion Cl 0 SGqzLMUVp E-mail: [email protected] Contact Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
10 W Comfort Tijd Leer Mens Zwart Maat Wandelschoenen Sas Bout Veterschoenen Ybf67gy
M Sz leren bruine dames Karren laars Camuto 6 Vince 5432 signature dBrQeCxoW
Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y