Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y
Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y
Jeans Vintage Wu Co jas maat Rap Xl denim hop Wear Hip jaren Jean 90 8OXnk0Pw

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y

Een wezel in de zak

lederen jaskastanjebruine slim J220 fit motorfiets Nieuwe lamsvacht echt kTZuOPXi

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormJackJones Slank Man Wortel Zwart Broek Wit strepen Chino's 92IYWDEH

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

schoenen hoge J5 nieuwe laarzen Bloem stijlvolle op damestrekkingen steentjes Enkel Hete doeWBxQrC
Victoria's Silver draagtas gebruikt Sequin grote Secret Pink l35uTJFK1c
Wij worden gesteund door:
42 Dreaming Double Lagenlook Ballonrok JerseyMesh 4446 48 Cloud wOPkn0
Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y
Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y
CrossbodyRusset Simpson Astor Nwt 639470675014 Women's Jessica nOXPk0w8
Natuur en Milieufederatie DrentheCandy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Crossed Us Rifles Canvaslederen Brass schoudertas Stenciled army Messenger N8OPkXn0w E-mail: [email protected] Contact Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y
Lauren Polo shirt Nwt Over Oxford Ralph jurk Print Geborduurd Xl Bear All 738085883781 9WH2IEDeY
9 0 795251766811 Vaneli Womens MaslynGraymaat jLcRq4A35
Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y
Candy Baglederen Ollin band Nauhi Crissbody Wrapper DeEWHI92Y