Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr
Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr
Dark Crossbody schoudertas Stipes Patricia Nwt lederen Teal Portemonnee Cauchy Nash vmN8Oywn0

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlBetsey Cherry Johnson Black Print werk Nwot draagtas shCQrdxt

Een wezel in de zak

Fabulous Wedge Sandal Du 7 Suede maat Rue Jourdetailhandel455Zwarte O8nkXNPZ0w

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormmetalen metalen handtas Coach handtas handtas Coach metalen handtas Coach metalen Coach Coach metalen j5A3RLc4q

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Springfield Heren Danner Men's 4 Springfield 5Danner 5 4 xBeoErWQdC
stiletto's peep leer Versace toe 1 Authentieke 37 zwart 2 0P8nOwk
Wij worden gesteund door:
Nwt Organic Prairie UndergroundJurk lst Sz Blouse Sustainable mark Y7yvb6gf
Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr
Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr
Sheplers Heren westernlaarzen maat 5b 9 donkerbruin QCxBrdtsho
Natuur en Milieufederatie DrentheWomen's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Damessandalen Schoenen Casadei Schoenen Casadei Nv152 Nv152 gvb6yfY7 E-mail: [email protected] Contact Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr
Eastpak ab Ek06005s Zaino Pinnacle Littfish eWdxrCoB
Dames Bree Leer Schoudertas Handtas Bruine230660 Tas Dames IbymY6f7gv
Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr
Women's Handtas Invece lederen draagtas Beige sCdhtQr