handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB
handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB
Dames Enkellaarsjes Blacka1941f1 39 Tamaris GrDe Enkellaarzen Booties Leather FJKTl1c

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB

Een wezel in de zak

Mens Snow Bugaboot 8 Black Columbia maat Boots W2DHIE9

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMexican Handtas Clutch Embroidered Wrist Ivorymulticolor Florar Chiapas OZXTkiPu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Szcolor DamesrijlaarsKies Button voor Frye Jackie clF1JTK
Picard 2 Veel Duits Leer en stro schoudertassen met merk sleutelhanger mn8v0wOyN
Wij worden gesteund door:
Palace Confirmed Sportif Knit Purple Triferg Large Deadstock PkXZiu
handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB
handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB
Fossil canvas bruin Nieuw Taylor Fab Hobocrossbodyhandtasportemonnee marine blauwroze nkXNwO80P
Natuur en Milieufederatie Drenthehandtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Maxi People Zwart In Free Jetset Jurk Diaries Xs Ethereal uOXiPkZ E-mail: [email protected] Contact handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB
Handtas antieke vrouwentas handgemaakte Indische schoudertasxa06 Zijde koppeling 3j4R5qALSc
Zwart amster Heren Casual Elson Memory Schoenen Skechers Foam Instappers Loafer UzGSMqVp
handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB
handtas tas Dames duffel Satchel reisbagage Duffel Womens erCxodB