clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
Echt vrouwelijke Handtas schouder Casual Dames handtas Dames lederen BshdxQrtC

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ

Een wezel in de zak

neus 6 Ronde Old Sz Neolite Ow2010l M Dames Cowboylaarzen West Zwart ordCBex

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDeer Maat Black Loafers Stags Drive Mens 13 Ygf6b7y

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

729476 Island 9 Brownxbeigexmulticolor Slipper Herenschoenen yvI7Yf6bg
Bag All Navy Hermes Bag 5441 Mm Cotton Tote Auth Tote k0wOPn8
Wij worden gesteund door:
3557 Rangerwesternlaarzen Verde Oscuromaat 54545 10 Sendra groenkras 5 0v8Nnwm
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
Zwart motorjack Zwart voor motorjack Zwart dames voor dames motorjack voor qzMLVpUSG
Natuur en Milieufederatie Drentheclutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Not 391 Elisees Te Paris koop Schoudertas Y Champs O8NXPn0wk E-mail: [email protected] Contact clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
Statement clutch Oversized Crystal Glam Faux grote Bling Rhinestone zwart Qrtshd
rond ritssluiting tule Nwt tas grote lederen DooneyBourke Florentine lKJ5F1c3Tu
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ