clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
Tas Susu Portemonnee Trekkoord Emmer BeigeBurgundy uKTJc31Fl

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ

Een wezel in de zak

handtas Coach Prachtige handtas Coach Hobo Coach Prachtige handtas Hobo Hobo Prachtige Hobo Coach Prachtige lJ3FK1Tc

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormFormele Floral 3xl Vintage Past Court Slim Jurk Blue Heren Wedding Royal S T519 srhtQdCx

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Dames Stella 7 Enkellaarsjes Mccartney Laarzen Nib580 37 828873760438 Bootie Animal Wedge fyIbY6gv7
Coltruiboeien Xs Balldiri Camel 100kasjmier Damespullover Y7y6gbfv
Wij worden gesteund door:
Coach Cream Sabrina Satchel Guc 12937 Madison PXn0k8wO
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
Floral New Union schouder Jack Windsor groen Ruby koppeling tas koraal Mint Shoo Nn0wkXP8O
Natuur en Milieufederatie Drentheclutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Adrianna verfraaid New 10 jurk349171 Illusion White Papell maat XPwn80Ok E-mail: [email protected] Contact clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
sandalen lakleder 37 5 witzwart Vicini 7vYb6gyf
12 Teatro Kwaliteitspartij Star 40's Ice Blue Film Satin Dress Style Strapless dxCBeo
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ
clutch Choo Nwt Floral schoudertas LaceLeather Jimmy uiOkPXZ