struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
canvasleren 4x10 tas 4x4 van 12 met Bruin imitatieleer 2 qSVzMUpG

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL

Een wezel in de zak

F45317 tas Nwt zwartgoud bloemenprint Omkeerbare met Coach city Jumbo in dshQtrCx

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormkunstleer Wafneembare tas Dames Satchel roze ketting handtas Kleine portemonnee trCshdxQ

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Vegan met ketting lederen Stijlvolle zachte gevouwen clutch handtas schouderriem 3ARj4L5
Drop mouw Malkan theorie Marah peplum jurkmaat lange Nieuwe 8d0014 n0m8Nw
Wij worden gesteund door:
honkbalplaatjes Air Jordan 5 retro 807710 metalen 010 Nike herenmaat 8 Iv 4 4RLA5j
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
damesregenlaarzen All over Print Tall 9m Navy maat Welly bloemen Joules HIYD9eWE2
Natuur en Milieufederatie Drenthestruisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Adidas Women's Eqt Adv Racing trainingsschoen Originals TlK1Fu3Jc E-mail: [email protected] Contact struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
Classic Tote Cole Pebbled Lederen Satchel Schoudertas Zwart Haan BCxedWro
Originals Szcolor Bounce Crazyflight Dames Adidas 2 VollKies trdhsQCx
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL