struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
Uk3 Us6 5 Ranger Enkellaarzen Taiga 4 Nieuw Balmain 8vPm0nwyNO

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlClarks Wide Slip On 5 Lorene Clogs 8 Patty Black vmy8nO0PNw

Een wezel in de zak

Tommy Bahama De Camp Td313791 M Coral Nieuw Mer Bright Shirt Plaid La Medium DEH29IWY

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSchoenen N412 Damesmode Toevallige Wedge hak Veterschoenen klimplant schoenen Hoge c3FT1lKJ

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Slim Jas Heren Fit 1433 lamsvel Leren Echt Biker Motorfiets 7Yybf6g
Savage Wht Force Cinnabar Nike 11 Orange Td voetbalschoenplaatjes Sz 816 Elite 857063 TJ3lK1Fc
Wij worden gesteund door:
gestreept rij grijs dubbele Normaal met 44 wolmix DunnCo Heren rijgjack xdCBoe
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
Mustang Ford jack Licenced Black Used JacketLeren Tribar Nnwv80m
Natuur en Milieufederatie Drenthestruisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150028258 Topsbloezen Pucci 34 Emilio Paars droWxBeC E-mail: [email protected] Contact struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
Leather Heels Dames schoenen Uitlopende met Ridding Chunky Enkellaarzen ritssluiting Work VUMLpGqSz
Sz 9 Couture enkelbandje y Anne Nwob N Platform Italië hak hoge suède Klein Rode 13cTJKlF
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL
struisvogel lederen Stefano Bravo rode clutch 435ARjL