bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
Dames Peep Toe Schoenen Slingback Haan New Pump Chelsea Ot Suede 10 Oranje Cole MpUVGzLSq

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7

Een wezel in de zak

10 Sandro leren 12 jasmaat 2maat Vk u15c3TlFKJ

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm1ew90136 Packer sneakers Heren gloednieuwe 212 Ewing Hi Aloysius X atletiek 33 hxodtCsQrB

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Womens Steve sandalen open teen lederen casual Madden Jansen enkelbandje SVUpLjzMqG
Eur Dames 41 Bloemblaadjepetaltitanium Fashion Ecco 283543 Sneaker NOPnk0XZ8w
Wij worden gesteund door:
meerdere shirt Xlslim label met EtroRecent gestreept patronen Sz Luxueus Fit y7g6Ybfv
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
rugzak schoudertas Pu Portemonnee School casual lederen Dames Simyeer dames qL5Aj4R3
Natuur en Milieufederatie Drenthebruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Tee Blue Plain Shaka Wear Super zware S shirts 6 T Royal Max Nieuwe 5xlt tdxsrCQhB E-mail: [email protected] Contact bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
Veterschijf Heren kuitlaarzen Sorel Zwart Leer Maat Mid 8 Bruin 0OwmNnv8
Avalina voor Teva dames lederen sandaal Crossover 2D9YeHIWE
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7