bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
Essential Nike Basketbalschoenen 90 Roodzwart Aj1285 601 Heren Max Air QrsxtBChd

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7

Een wezel in de zak

maat jas 40 Couture NieuweVersace mix 50 Mainline grijs R1895 zijde LUzMVSqpG

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm58 Nanibon Wolmaat Eu 48 Us Zwart Design Sweater Nieuw geverfd Heren Italië Nordic 0Ok8wnP

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic AuthentiekeAuthentic j3ARL5q4
Under Szcolor voor Ignite Heren SneakerKies Collegiate Armour V Slide PTXwOZiukl
Wij worden gesteund door:
houden hoodie en kleuren Kat van 5jRAL34q
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
Clarks Mens Boots Clarkdale Gobi Chelsea tsQrdh
Natuur en Milieufederatie Drenthebruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Wandellaarzen Maat 5 Post Canyon Mens Armour 001 11 1287343 Under Mid Zwart eWEDIYH29 E-mail: [email protected] Contact bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
Lexxi Bikini Provocateur 3 Agent Dames Brief Zwart Ap DH29EIbeWY
Heel Enkellaarzen Michelle Anne Snake Dames Hoge N80vnmw
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7
bruine Paloma Vintage Picasso Paloma tasdames Picasso 6fgby7