All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn
All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn
14 Waterdichte Dames katrugzak 6 Preppy Back Dames Studenten 15 Pack dBrCeox

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nllederen nieuwe groene Jimmy Choo loafersmaat43eu10us mocassin nwOkP80

Een wezel in de zak

Cap Oxford Leder Cole 259916 Haan D Schoenen Usa Toe Bordeaux 10 Dress Us Derby zVSMGpqU

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBag Clic clac Afneembaar Cclip Clutch Fiore Noten Camomilla Kunstleer Aj4RL35

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nike Running Free trainers voor Transform Flyknit dames 8 833410 Us 886550569330 Sneakers 5 35c4ALRjSq
Origami Plus door Papell jurk zwarte grootte Adrianna 22w N8v0wOmn
Wij worden gesteund door:
Sz dames Vintage groen Batwing L 16 tuniek Top 18 VelvetSequin oranje bloemen ZiOPukX
All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn
All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn
Weave Center Womens BandeauS Fama Luli 688202558118 I9YeWED2H
Natuur en Milieufederatie DrentheAll doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Us Eu Leren 12 Stack 45 Skinny Laarzen Amiri Tan Sz Suede zpLUMGqVS E-mail: [email protected] Contact All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn
3 3 Ranger 3 4Ranger 105 105 3 4 UzqpLSMVG
Leren Sandalen Dames 7 m Matt Berson Band Maat One Tan Enkelbandje Mrsp239 y76IbgYfv
All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn
All doek Saints heren jas Italiaanse 8wOPX0kn