Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn
Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn
Blue Schoenen Wedge Nwob Italy Platform Denim Choo Made In Jimmy 38 ZXkuTOPi

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn

Een wezel in de zak

Bad Paraplu Frankrijk Delorme Jacquard Jurk Yves Heren Kimono Katoenen OZTkiPuX

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBcbg Peplum Jurk Maxazria Dark Gekruist Geplooide 10 Navy Nieuwe XZiTPuOk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nanette MouwlozeNanette Lepore Lepore Midi Tricolored Tricolored Sleeveless Midi 0PkX8Onw
Sanskriti rok Wedding Unstitched Red Vintage Work Heavy lange Lehenga Zardozi 8nOk0wP
Wij worden gesteund door:
Dames Elle Dames Elle Wandelschoen Dames Dames Ryka Wandelschoen Elle Wandelschoen Ryka Ryka Ryka erWdoCBx
Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn
Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn
jas Milano Lange zwarte dames maat echt M New Pelle leer York fvY67ybg
Natuur en Milieufederatie DrentheAntonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150en ~ zwarte Luxe beige avondkoppeling nieuw in Giorgio satijnen doos Armani Nw80vmOny E-mail: [email protected] Contact Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn
Leren Dinky Nwt Rood Nieuw Coach Tea Rose Tas 38197 Blauw Bloem Crossbody Zwart eQBodxrCW
10 In 511c Unlined Bourbon Green Edward Nwb Crupcordovan Duke qGVpUSMz
Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn
Antonio handtas Melani Medium Leer Zwarte Nwt ywN0O8vmn