World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Angel Casual veterschoenen Tri Dames Clarks 4A35RqLj

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlCasual Lanvin 38 Jurk Zwart Dames Italiaans UzVqSMp

Een wezel in de zak

Rubber Moerassen Sauvie Antislipantislip Chelsea Dames Bootie Wijn erdoQxBWEC

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSuperdry heren Xl jas maatInt katoenblauwe spijkerbroek7f56515 jas m0Nw8n

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Quarter Zip Hoodie Xs Sherpa Nip Pullover Bling Victoria's Zwart Secret Pink edoCrWxB
Mercado tas Verstelbare Pompom lederen geweven Crossbody Global band stoffen Nwt I7gb6vYyfm
Wij worden gesteund door:
Blauwroodwit Bourgondië W Bloemen Nwt Coach Handtas38197 Flower 1941 Dinky 3LRjq54A
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Box Crossbody Bag In Step Lesportsac Collection Daniella Nwt Classic R3AL54j
Natuur en Milieufederatie DrentheWorld Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Zwart Fury Instapump damesAr1706 Afrikaans Merlot Reebok pomp pak wit eYW2DIEH9 E-mail: [email protected] Contact World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Space Size owned 11 Jam Jordan Pre lJ1FcK
Lab 840482 666032502297 Vetta White 9 Nike Maat 00 Summit Tiempo Nieuw 100 Msrp250 BrxdCoe
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7