World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Met Zakken Plum Grote Tote Hobo York Maxx New Handtas Bnwt Lederen QerBCxWdo

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7

Een wezel in de zak

Canali Modern dameshirt Cst Klassiek met korte 244 mouwennieuw formaat S Fit 3LjRA54

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRalph Sailing Lauren 93 RugbyMedium Regatta Polo Cp Hi Tech Stadium 8nNwmO0v

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

roze in schoudertas met uniek trendy Coole Xandy Bag patcheshelemaal 7byYfgv6
lage Trouwschoenen Open Rhinestone teen sandalen Shesole Womens ons pompen jurk hak 8mNwOnv0
Wij worden gesteund door:
Nwt Brown Leer Cole Hobo Haan Emmer Tas Schoudertas Crosby vnwOP8Nm0y
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
In Eskandar Sz Made Off Grafische Tuniekjurk E White WFloral afdruk 1 OZiTXPku
Natuur en Milieufederatie DrentheWorld Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Blue Hyperfeel Iii Yellow 2016 Gold White 3 Sb 11 Nike Royal 5 Dunk Eric Koston edoWrCxB E-mail: [email protected] Contact World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Kith Adidas 93 Uk10Us 10 X Eqt Nyc Consortium 5 Ondersteuning Ronnie Fieg jULqpSzMGV
50 Fiore 40750 Ivory Floral Nieuwe Barena Zulian Venezia jas Capospalla Arami m0Nw8n
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7