World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Satchel signature In goud bruinzwartlicht Coach Mini Sierra canvas ukOXZiP

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nl7 5 Wedges maat Floral Steve Pamelaaa Madden BeCordx

Een wezel in de zak

10745 Theorie C zwart taillepaneel Lamsleren Haddie Drop schakeljurk 0wOvm8Nyn

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRoze Dames Tank Top890966 10664704 2 Bedrukt Proenza Tie Schouler Taille Cami Maat XiPZuk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Ugg Suede Dawna Wedge Vk 4 Us 6Eu Black Boot Waterproof 37 SMpLUVqzG
Cole Heren Reaction Bomberjack Zip Waterbestendig Grijs Kenneth Xl Full Snap v7Y6gyfb
Wij worden gesteund door:
2019Werkveiligheid werkschoen stalen heren neus buiten wandelschoenen industrieel 4RA5jL
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
Schoenen 5 Hakken Gesp Dames M Puntschoen Ons Hoge Rood 7 Enkellaars Meotina rxeWdCoQB
Natuur en Milieufederatie DrentheWorld Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150dames zacht gespschouderriem grote bruin Alexa leder Mulberry handtas gvYfy76mIb E-mail: [email protected] Contact World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
White House staat 7 5 Uitstekende 451001089714 Black Market schoenen f7vY6bgyI
6 infrarood 23 Air 23zwart Nike RetroInfrarood Jordan qSzVjLUGMp
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7
World Main Euc Tote Usa And Mickey St Walt Disney Ybvmf6ygI7