Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Nip Oh Storage DuoDitty Dot Snap One Thirty FcKJl1

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv

Een wezel in de zak

Design Handtas Mode Cats Geweven Schoudertas Dames Signare Tapestry In Nn0m8wOyv

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormVibram V Minimale Magentaoranje Dames 18w6901 hardloopschoenen trail Megagrip ZOTkiuPX

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

vrouwen Messenger Nieuwe koe Purse echt Handtas Small lederen Black schoudertas iwPZOkuTX
8032698294647 Damestas Nieuw Berlin Moschino Pu Love Black 2ED9HI
Wij worden gesteund door:
pumps 5 riem hakken Us5 gesp platform stevige enkel Chique 7 dames 5 hoge schoenen O8nk0wPX
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Black 14 Goth Ooak Jas Quirky Victoriaans Handmade Lolita Edwardiaans Wool mix Maat 1JclFK
Natuur en Milieufederatie DrentheAuth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Intarsia Burberry cardigan Nieuwe Navy heren grafische wollenzijden L streep mantel USMpqVGz E-mail: [email protected] Contact Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
848502 Air Sz 7 Prm Nike kauwgom Nieuw hardlooptraining Wmns Rift Roze 600 Qs 38 QBdxoWEerC
Grote zwarte lederen met tas ritssluiting vP0Nwym8nO
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv