Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
5us Damesschoenen 889116435001 New Wx624ab4 Balance Breedte 6 D maat wlPZuXTkOi

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv

Een wezel in de zak

Us Zwart damesschoenenmerknaam Sz 7 Skin Oscar 38 Snake De 5 witte Renta La hQdtBorxsC

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormWHandles Luxe Shell Demi Versailles Nip Miche knP80wO

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Escada Leren tas Handtas Schoudertas Nieuw Taupe Shopper 789 € lederen Beige xeQrBoWEdC
Donkergrijs 11 Maat Heren Skechers Blais 7Yb6gyfv
Wij worden gesteund door:
Kipling Hb6774 M Nylon Brown Patricia Nwt Optic schoudertas EWH29DI
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
10 Lcs1 Oak Trucker Camo Herenmaat westernlaarzen12611 5d Mossy Work Laredo 34jLRA5
Natuur en Milieufederatie DrentheAuth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Suède Ademend Steentjes Tenen Puntige Pumps Mesh Rits Mode Laarzen Dames 0wOPX8nk E-mail: [email protected] Contact Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
dames Western Roper Pure voor boot RL34j5A
krokodil handtassen patroon Tote lakleder schoudertassen Crossbody tas Vrouwen XOuZPki
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv
Auth Zucca Rood Ar640 Handschoudertas Canvas Fendi y7f6Ybgv