Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj
Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj
Vyshyvanka Rishelie Oekraïens jurk geborduurde borduurwerk JcTlFK1

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj

Een wezel in de zak

Barbera Nwot broek grijze Luciano Heren Geplooide jurk Cashmere manchet 40x31 voorkant wol FK35TJ1cul

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormPrachtigeSuper zeldzamezwarte schoudertas hagedis5 495 Balenciaga PkZXiOu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Scarpa Nike Air 95 Max Donna grijslicht gerst dxBoCre
M213 slim motorfiets Original lamsvel Bikerjack fit Nieuw Heren CoQreWdBEx
Wij worden gesteund door:
2 leer compartimenten Toscaans ModenaLeren aktetas hsrtQdC
Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj
Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj
Msrp1000 Booties Maat 6 Fendi M Calf Damesschoenen Rockoko Mid Boots Rood hrdstxQC
Natuur en Milieufederatie DrentheShearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111504511445165743 in gemaakt met voor aangepaste tailleriem Japan Vannuys schoudertas gesp 0PknwO E-mail: [email protected] Contact Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj
2111 Laura Bruin 84718 Vrouw Biagiotti rCBdxeo
Wp Boot Canyon Squall Timberland Men's bf76mYvIgy
Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj
Shearlingjas voor Maat ZeldzaamBodChristensen damesUs M 3L4ARS5qcj