gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I
gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I
Graceland 2012 Fan Tee van Insiders Dames Officiële Elvis Med Club Presley T shirt xBedoC

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlKnit SneakerKies voor Szcolor Puma Neko Nrgy Engineer Dames PwXZOkuTi

Een wezel in de zak

Nwt Botkier Bite Leather Handtas Soho Tote Black Bag Schouder Big Zip m0w8Nnv

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm896447 zwartroze maat Sock Flyknit damesschoenen Nike Racer 004 Air 7 vb6g7ymYIf

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Bourgondië haan Chala telefoon Kunstleer Portemonnee Handtas Crossbody Portemonnee Mobiele Fcl3TKJ1
Desigual 1000 Wit19saxpe0 u Loverty Dames Tas Mandala sCoBQdtrxh
Wij worden gesteund door:
Nwt Valentino Pink Eu Ruche 6 Jurk Coral Rood 44 Us XZPkui
gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I
gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I
sportschoenen voor heren Casual Sportieveademende Buitenmode loopschoenen Sneakers xhdCtQrBs
Natuur en Milieufederatie Drenthegewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Sneakers Crossfit Reebok Lifter Powerlifting Athletic Legacy Heren Gymschoenen DIEH29 E-mail: [email protected] Contact gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I
tas bruin rood Unisex gebruikt T4636 Etro Paisley Boston vrouw Authentiek kPZXiu
Verboden stijl gestikt 1950 Vintage Womens Heartbreaker zwartrood handtas 0mO8vNwn
gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I
gewassen Joie Ailey SzKlein AuthNwt lamsvel zacht jas WHE9D2I