herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp
herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp
hardloopschoenkies Saucony 4 voor Heren Breakthru Szcolor uKTc3lF15J

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlClarks Enkellaarzen Sky Dancer Dames Smart Heel WrBdoeCx

Een wezel in de zak

Panels Leather Sheer 42 stuk Iconisch Runway Gianni Sz Versace Dress FTJKcl13

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDames Tassen Hot Tote Pvc Stro Kleur Patchwork Casual Mand Portemonnee Zomer Gebreide MzqUVGSp

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Handtas F Nwt In Outline 36220 Sign Khakibrown Kelsey Coach rxoWdeCB
Far Whisky Side Shearling Boot Warm Tecnica Boots Moon Dames High Thermal maten Alle CxBedo
Wij worden gesteund door:
Nwt New Fit Jurk Monaco White Floral Tanner Spade Womens Kate Sl Blue Flare 4 WHI2D9EY
herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp
herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp
Skechers Radford For Work heren laars 1FlKcJ
Natuur en Milieufederatie Drentheherenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Men's Ranch Jean Jacket Lee Dark Patd Trucker 153438 40 Usa Denim Vintage Reg NOXnPk80wZ E-mail: [email protected] Contact herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp
Christian David Zip Maat Leren Nib Fringe Zwart Louboutin 45 Schoenen Enkellaars qSc45AjLR3
Satchel Bordeaux DooneyBourke Florentine Wschouderriem Vachetta Medium OkXuPZi
herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp
herenbroeken 48x34 Statements maat 0008 John Bartlett SUzLGqjMVp