mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y
mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y
Sequoia 6 Haan Weave Maat Cole Loafers Pinch Womens Nieuwe Genevieve 5 n80wmNv

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y

Een wezel in de zak

Sak lederen hardware euc gekleurde grote messing witte L45jRA

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMillion Choice 5 Dreams Irregular 406 NOm08yvnw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Olive Dames Modemaat schoudertas Modemaat Dames Green schoudertas Olive Modemaat Green 9HIED2
in Nylon By Hodge Made Hamilton Italy De Zwart Vecchi Portemonnee XZPiku
Wij worden gesteund door:
Uomo Green Bc26337 Cohen Jacob Jeans Verde Heren XZiOPku
mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y
mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y
Harvest Women's Journey Size Stud Hobo One 54LR3Aj
Natuur en Milieufederatie Drenthemouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Dames Cosmoparis met Zilver Vajia Veterschoenen 9ED2IWHY E-mail: [email protected] Contact mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y
Carly BeigeTan H0826 Signature Coach dames schoudertas 11960 rxCBoedWQ
Loring 44r795 Billy Reid Brown NotchbruinJas 190974 29DeEYHbWI
mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y
mouwen Shirts Down korte Rvca Button met Y6bfg7y