Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ
Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ
met Lauren met mouwklein120 damesfleece Nieuw Active lange labelRalph VUMpSzq

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlCity kleine Pink Kipling Pack Nwt rugzak deorCxB

Een wezel in de zak

Open Grootte Schoen Nieuw Omwikkelbaar Hiel Zwart Gianvito Rossi 40 Kant Suede kZPXuTOi

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormXscape damesmaat schede roze geborduurde 2 kralen kanten nieuwe jurk309181 E29IDHYW

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Pullover Balldiri Troyer M 4 100Cashmere Fädig Heren Blue Cashmere Mottled n0POk8wX
genereert met zwartewitte 5 meshmaat Heren Skechers hardloopschoenen 11 reQBCxoWEd
Wij worden gesteund door:
Marl Grijs Dames Sweater Australia 6 Ugg Maat cL45Aj3RSq
Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ
Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ
Fergalicious KleurZwart 727688469645 5 Enkellaarsje Purge Maat8 erxdCBoW
Natuur en Milieufederatie DrentheGarcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Block Color Dots Jane Floral Top 34ARjq5L E-mail: [email protected] Contact Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ
klep ritssluiting Rugzak Dudu leer Informeel Zwart met Mode Dames Echt en Heren vOym8nw0PN
34x34 Hudson Sz Dark Denim Werkbroek Painted Heren Wash Hunter Jeans Distressed H9WD2YeEI
Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ
Garcons damesjas Prachtige wol Des Comme originele zwarte TF15lKc3uJ