Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB
Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB
schoenen hoge J5 nieuwe laarzen Bloem stijlvolle op damestrekkingen steentjes Enkel Hete doeWBxQrC

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlBlack Bowling Dkny Saffiano tas 2IE9DHWY

Een wezel in de zak

Vrouwentas Cervo Bric's Byz02961 175 Ibisco vmy8POwNn0

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDog Zip London Radley Crossbody Tan Nieuwe logo Navy Top Scottie accenten Strap Blue 34cAjLqS5R

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

met zwarte met kraag en NwtHeren bandjes overhemd Xs5xl paspelMaten QCexorBEdW
Patton handtas lederen bruine signature zwarte crossbody canvas R Klinkhamer q3A54RjL
Wij worden gesteund door:
Turquoise Handtas Shoulde Purse kralen Mini Frances Antique Jeweled Mary gekleurde 3ASRc54jLq
Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB
Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB
Robert Man fit dye vrijdagmDip Paisley regular klassiek shirt248 Graham MSVUpz
Natuur en Milieufederatie DrentheStraw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Heren ❤️b1 Sneakers Wade Weapon 6 Hi Basketbalschoenen SaleConverse Dwayne Sz 0PkwnO8X E-mail: [email protected] Contact Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB
Stuart Purple Glitter 5 'tizyou' Enkelbandje Weitzman Womens Sandalen M Sz 5 WDHI2E9
Stacy sandalen visser Adams leer M geweven Wovem 10 bruin Hipster kw0Pn8O
Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB
Straw rotanzakken Style Handmade tas Dames 1 Ronde Crossbody rCoxedB