Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4 Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4 Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4 Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4 Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4 Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4
Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4
handtassen bruin dames voor handtassen Lederen handtassen voor Lederen bruin voor dames Lederen dCxoerB

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4

Een wezel in de zak

Cream Cm kleur dames31x29x14 voor TasmoDamestas Beige Kipling TKcF1Ju3l

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormdamesslip 5 Stretchy Afgeronde leer 35 Goud damesmaat Lanvin Yfgv6y7Ib

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Wellensteyn jasmaatInt Xl Brownc742e40 jas heren hxBosQrtdC
Women's Taryn Loafer Rose Edith Flat iukXTwPZlO
Wij worden gesteund door:
hakken lijkt 5 op YSL 7 Diba Platform eBrdCxo
Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4
Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4
De North Ii boots geïsoleerde Face Mid voor dames Shellista E2D9IWH
Natuur en Milieufederatie DrenthePancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115000 Coated Canvas Trekkoord krijt van Carryall portemonnee350 Coach tas Signature 35c4ALqSjR E-mail: [email protected] Contact Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4
Gt Blauwblauwasics Blauw7 Dames Asics 6 W Us hardloopschoenporselein 191497135075 2000 qSzVpMUG
Gestreept Maat Beige 6 It Dg 42 Bustier Zwart Corsettop Nwt 4 Linnen jAL54Rq3
Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4
Pancaldi Tote leervilt Beige bruin Vintage schoudertas 3qARL5j4