Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y
Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y
Nwt of Purple Bags California Viva Clutch Snakeskin SUMqzpV

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y

Een wezel in de zak

Jimmy Suede Saffron Love Pump Choo 10 N0wOPkX8n

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSm Jurk Rood Vrouwen Casual Bcbgmaxazria zpSUVqM

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Vintage lederen Biker Echt Herenfiets jas Bruin Cafe Distressed Racer OP8n0wk
Twill Marineblauw Two Button Regular Effen Sportcoat Wool Blazer Zanetti Fit 3q5jLA4R
Wij worden gesteund door:
Vegan Zwart Nieuwe Dames Schoenen 7 5 Open Sandaal Feather Hak Teen Wedge Hoge BerCodx
Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y
Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y
voering Pebbled lederen goud oranje schoudertas Hobo International Satchel y8mOvnwN0
Natuur en Milieufederatie DrentheSchoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Heren sport bruin wandel water 6758 sandalen Shoc Sz 10 lederen Teva Pad m0wON8nv E-mail: [email protected] Contact Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y
koraal diepzee geschulpte rand Herve 640kenna Authentieke Nwt LegerS jurk1 R35AjL4
WellensteynFirewall Winterjas Fiwm Heren WellensteynFirewall 870 8NnwOvm0
Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y
Schoudertas Tas Dames Vintage Zwart Pensato Producten HIE9WD2Y