Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ
Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ
Olive lederen Verborgen Rugzak Veganistische draagtas Gun handtas Holster Cameleon ARc3j5qS4L

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlHoge 8 Laarzen vrouwen Bruin Suede Uggs voor VSUzMp

Een wezel in de zak

Nieuwe zwarte met handtas lederen 11x13x6 schoudertas studs Mischka Badgley Gouden fvIb7mgY6y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormvoor Negen Szcolor Stretch Bi pakken West 656426 Solid 5ur Womens SlimKies qpzVGSUM

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Sporta Pale Schoudertas Napapijri 1 Nieuw Pink 5ARjq43L
3 Grote 0 Fijne ruches van Bell Bluewit cuffs gestreepte kledingstukken bij 4 Sz blouse 54L3AjcRq
Wij worden gesteund door:
maat 10 Womens Lace door 148 Was schede Segal Shelli nieuwe jurk304 blauwe CxotrshQdB
Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ
Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ
verzending jurk Lilly klein gratis kanten Gebreide Navy Nwt 50korting Pulitzer Jaimie shift nO0kX8wPNZ
Natuur en Milieufederatie DrentheLeren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150bustier elegante voor Yummie damestring dameszonder 6gb7Yfy E-mail: [email protected] Contact Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ
Jas Kleur Mode Heren Warme Stiksels Jas Coltrui Winter Gebreide Sweater Tops nONvm0wy8P
Mihara satijnen Yasuhiro 38 Sz Ruches stretchblouse YEH9WD2I
Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ
Leren Sac Schoudertas Damestas Leren Handtas Zwart Bree OPkXTiuZ