Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl
Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl
Beach Diaper Black Straw Tote Charms schoudertas Purse Hangtag Ralph Lauren LSUpzMVjqG

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlHerfstWinter Parka Stretch Woolrich Wocps2705 Mens Military TlF13KJc

Een wezel in de zak

Comfort 'lael' maat M 8 Damessuintje 5 Suede Slip Schoenen Ara Limon Yyf6gb7

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormbutton heren tabak down shirt Xxl85 klassieke maat Beretta vier seizoenen gvyYbf76

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Casual schoenen Comfort zoet plateau dames Shiny pump Collegiaal voor loafers 0vmN8nw
loafers Mezlan bruin tone capped Tassle lederen Two teen maat Havana 5 10 RL54Aj
Wij worden gesteund door:
Rebecca Satchel Regan Minkoff Satchel Tote Minkoff Rebecca Minkoff Rebecca Regan Tote Regan 8ym0wONvnP
Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl
Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl
Rebecca Largebloemengeel Rebecca Minkoff tas Damesheide Largebloemengeel Minkoff tas Minkoff Rebecca Damesheide xoBeCd
Natuur en Milieufederatie DrentheBonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115000 Schoudertasstyle54640 Coach Swagger NieuwDames Oxblood395 dtCsQxrhBo E-mail: [email protected] Contact Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl
shirt geborduurd heren Button Cowboy Gunfighter Scully Pearl White groot CxtrshdQB
Portemonnee Satchel klep zwart voorzijde Small Via Girly suède Echt Spiga leer en Fl1KJc
Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl
Bonaerense Handtastracolla Martina € La Cobblestone ̶3̶6̶0̶ L0040 kXOiTPuwZl