voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
western hemelsblauw met mouwen met cowboy zwarte paspelwerk lange Relco effen eW9E2IYDH

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo

Een wezel in de zak

slankev0620750stefano Nieuw groen Luigi Borrelli van600Extra shirt N0Ov8wymn

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormTrainer cosmetische Cross tas F26226 Travel up make multi tas zwart Stitch Floral wmn0N8

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Chelsea klassieke laars Nunn heren Kore lichtgewicht Bush met comfortabel Otis ImY67yvbfg
Weitzman schoen 6 Stretch Moc Ms552 Zwart Slip Suède Flats Casual Stuart Toe Yfbg76yv
Wij worden gesteund door:
Szcolor Prana Prana InseamKies Geneva JeanRegular UzGqVpSM
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
Cole Drvr Loafer Coburn Ii Heren Haan Penny IW2DEH9
Natuur en Milieufederatie Drenthevoor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150100kasjmier trui Loose Fit hals winter top gebreide coltrui Womens hoog TcF1lKJ E-mail: [email protected] Contact voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
Veelzijdige L23 W Rugzak Zwart CollectionWomen's Handtas X Naomi Campbell YHWD9b2EeI
SneakersBeautiful Quality 010 ComfortCa Awesome Heel High Womens l3cTFJK1
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo