voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
06pt0146595 Broek Isaia 130's 32 Wol Maat 2 Donkerblauw Jurk Napoli laags hCQdBrxst

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo

Een wezel in de zak

Zeldzaam Maat 5 Nieuw Wit Men Basketball Jordan Zwart 10 J23 Low kXZPTOwiu

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormheren met Knappe Polo veters;Size12d Ralph bandenkellaarsjes Tavin Ii lederen SUzGqMVp

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

WellensteynFirewall Winterjas Fiwm Heren WellensteynFirewall 870 8NnwOvm0
Maat Pannello Givenchy RamiPannel Sweaters Pasley Cardigan S hxCsdQrBt
Wij worden gesteund door:
689349550683 Handtas Schouder Lederen Tassen Lady Messenger Portemonnee Tas Nieuwe Tote Fa Satchel Vrouwen c4LqRj53A
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
formaat voor winnen Wol Herenjas Verdikking groot uitloper 6535Kasjmiermix qVGUzMSp
Natuur en Milieufederatie Drenthevoor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Land Klassiek Vested Steven Geweven Geplooid Pak Grijs Wollen Fit TPkXiOuwZ E-mail: [email protected] Contact voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
gezegendStandaard College Hoodie Mc natuurlijk niet Queen kTPXiuOZ
Dames Beige477aa7c Bree Leren Tas Schoudertas Dame Handtas PkuOXZi
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo
voor Butler BagTote Amy Beautiful Kalencom Josephine Fashion rCexdBo