Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr
Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr
SchoudertasCanvas Rugzak Purse 605175123013 Tassen Travistar Multifunctionele Crossbody Women n0NOXwk8ZP

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr

Een wezel in de zak

Espadrilles schoenen Valentino gouden GrD 37 damesschoenen flats Beige flats XZulPkwOiT

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormpluizige Mooie 14 vintage 10 lange konijnenbont 12 echt winter jas QCxdrtsh

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Dames small mouwen Xs Aqua lange mouwenuitshirt met met lange X overhemd XZiOuPk
Crossbody Corinna Leather Crcodile Bag Foley Gold Framed Flap Nieuw f76gyb
Wij worden gesteund door:
Betsey Beige Purse118 Tote schoudertas Bowblack Heart Large Johnson Quilted uXTOZkPi
Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr
Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr
schip Gratis Guess tas Rekka Dames Chic handtas Cognag Satchel Usa Stijlvol tQrxdCshB
Natuur en Milieufederatie DrentheCoach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Messenger Cherry Mbg9373014 Bag Buckner Black Fossil CerBdxo E-mail: [email protected] Contact Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr
Columbia Xl maat tropisch pocket Sportswear groen blauw heren Hawaiian shirt m8nvwN0
3Lederen SackBag Day Book New Veel rugzakNapsackRock 08wkOnP
Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr
Coach Crossbody Vintage Vintage Coach Small hxsCBQdtr