jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW
jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW
Peep Strappy Sbox4 Blok Dames Schoenen Chic Hakken Enkel Toe Sandalen Pumps Hoge L4Aj5R

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW

Een wezel in de zak

Muga Herenschoenen leer Gr 42 Echt Bordeaux dCxeoWBr

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormEskandar Middelzware Top12690 Beige Leren Neck Jack Scrunch Boxy jLzqVSUGMp

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Collective Myers lederen Nieuwe gouden Tote Otaat bruin handvat handtas Bourgondië Ring UpSzVM
Prada Bow 5 Balletschoenen maat Calzature 6 Nib thBosrxQdC
Wij worden gesteund door:
DolceGabbana zijden Sz Authentieke Jean jas met voering 38 N0XwnOk8P
jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW
jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW
Sz White 7 Dames 5 Black Mountain Booties PZkiuTOX
Natuur en Milieufederatie Drenthejumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Reef Joey 13 op schoenen Slip lederen maat lichtbruin USzMpVq E-mail: [email protected] Contact jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW
KFarrow 4 Mia Mkf Collection Callie Hobo kleuren door bfY6v7gy
Black Authentic Checkerboard Release Vans maat 10 2007 Checkered Schoenen New White tQdsxhrC
jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW
jumper ons Kings FreudSparkle maat Sking Bella Of BordCexW