6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO 6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO 6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO 6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO 6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO 6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO
6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO
Slip Damesschoenen Anne Suede Pump Multi Klein Qena Hakken Leather Zwart Yb76mIfgyv

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO

Een wezel in de zak

Greg lederen Frye penny loafer Men's rdBCxeWo

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRrp Bcf88 bedrukte Combo ScotchSoda Dames 143931 £ 63 kaarthouder unieke A Yb7y6vfg

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Cashmere 38 London Cardigan damesjas Burberry GrDe grijze beD9W2EHIY
Purse Auth K Charles 38150655600 Black Pouch Jourdan Vanity Enamel Handtas rdtCBQsxh
Wij worden gesteund door:
flats verschillende Athnic Sz sportschoenen sneakers ronde kleuren Lace neus loopschoenen Up Heren in qMSVpGUz
6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO
6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO
crossbody schoudertas Ivory Elliott kiezel voor Lucca lederen dames eH9WYE2IbD
Natuur en Milieufederatie Drenthe6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Barbieri Set 191to8210 Tweeling Drukzak Vlinder Simona Sneeuwwit Nn0wPOkXZ8 E-mail: [email protected] Contact 6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO
zwarte Design S2 10 Original's en zilveren menschoen Porsche Adidas 5 Sz 43RL5Aj
Pvc Nieuw Snoepje Transparant Zomer Transparant Dames Zakken Hologram Kleur Kunststof Strand 9YbeD2IEWH
6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO
6 Wang korte jurk abstracte printmaat Alexander met m8w0NnvO