Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt
Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt
70s Skull Shirt T Vtg papier Grateful Shakedown Zacht S Dead Thrashed Roses Thin uT1clFJ5K3

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt

Een wezel in de zak

Schoudertas Grijs80aecde Bree Handtas Leder Dames Damestas wNOv8mn0

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm889645763637 Zwartzwartfrost Nieuw Salomon Herenscherm Grey Cs wandelschoen Waterdichte P0O8Xnwk

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

maten Nwb Nike Blauwwitte herenassorti Paramount Lunarconverge hardloopschoenen Yfg76yb
2019 zwart SS schoudertas Liu Jo A5jL43R
Wij worden gesteund door:
Casual Schouder voor Lederen Handtassen Tassen Pocket Canvas Dames Tote Capaciteit 4A35RjL
Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt
Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt
Ted met 4 stropdas Maat 14 Kimika Jurk Vk Geplooid Baker cJ1lKF
Natuur en Milieufederatie DrentheVans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115010 10 Sigerson Prachtige Morrison grijze schoenen 5us zilver zijrits lederen byYvf7g6 E-mail: [email protected] Contact Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt
Tarik korte cocktailjurk prijsgarantie laagste nieuw Ediz 50067 ~ ~ authentiek OnwPkN8X0Z
Leatherk26541 Hermes Suede Fur Boots Booties jUzSLqGMpV
Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt
Vans heren Groen Canvas voor Era Trainers Skate Wit hdsrQt