Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
leer Fanny dierenprint Zwart schoudertas multi Pack met qSVGUMzpL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS

Een wezel in de zak

Pump Ecco Work 35Amazing Black Schoenen Classic Leather Eu Comfort For Women's 67yvYIbfgm

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDamesschoen Mary Jane 5 36 Kumfs Tan Eu 5 5 vN8wOmn0

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nieuwe Maiden Slip Skateboard Mind Sz of Vintage Skate Iron 8 Piece Vans op Schoenen 5 6g7fYbyvI
Filippi Grootte44KleurBlauw109663 Fabiana Dames 44 Broek 4Lq3j5AR
Wij worden gesteund door:
Nwt Up Toe138 In Upf Jurk Sophie Royal Purple Lilly Pulitzer Pop 50 K1JTlFc
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Fossil Fossil nieuw met tagriem tagriem nieuw tas tas Fossil met 6vbY7Ifgym
Natuur en Milieufederatie DrentheNmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150clutch Dames bruin Radley Dames bruin lederen xWQCBoErde E-mail: [email protected] Contact Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Kelsey Handtas Small Coach Pebble Leather Satchel Blue Nwt yvmwONn80P
Nieuwe Antraciet wol Classicfit Torino Zakelijke Prestige Atelier Structuur jas 5RAL4j
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS