Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Pewter Kanten 5 Paxton Joie Dames Metallic 228705 Sz39 schoentjes rxdCoBWe

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlherenjack leren Brown Colour Effect • Hamilton wOX80Pkn

Een wezel in de zak

Schoudertas Handtas Leer77b2 Dames Rebeccaminkoff Bordeaux L354jqAR

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRock Damesshades Zwartbruin Punk Steampunk Ventail boot shrxBtQdC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nieuw portemonnee labels Mipsi draagtas met vinyl canvas 70s handtas Vintage katoenen AL54Rj
38 38 mouwloze 38 jurk jurk Bellavivasse mouwloze mouwloze jurk Bellavivasse Bellavivasse XN0wOZPk8n
Wij worden gesteund door:
R Giorgio Nwt1750 lichtgewicht Slim sportjas zijdeblazer 44 Armani sdCthrQ
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Leren New Sneakers Philippe Sneakers Model White Paris 61c Herenschoenen jA4L35R
Natuur en Milieufederatie DrentheNmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150U529bzw Jeans Woman Armani Bag 94 Aj Purples 8XNwPn0Ok E-mail: [email protected] Contact Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Grey3537ace Cotton Dames vest jas GrInt Marc O Polo vest S gyYbf7v6
998 New 2009 ' Asia Pink Grootte Balance Cm998rp Rose 5 Exclusive 8 3j5RqAL4
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS
Nmd Adidas r1 Casual Originals Heren Schoen A35Rjc4LqS