Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3 Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3 Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3 Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3 Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3
Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3
Office À Dos Out Sac Eastpak K76747v Of 76fgvyYb

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3

Een wezel in de zak

ketting tas nylon zwart Br4590 Authentieke schoudertas Prada gfIbv67Yy

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm04 OxfordKies Szcolor Stanley Seibel Josef Heren l1TF5uJc3K

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Petra dames 12mRef Nevica Pants maat marine J89 ZkXPiuTO
Stuart Barrio Dames Sandalen MediumbmBhfo 7 Weitzman Schoenen 7955 Hakken Tan jqGLUpSMzV
Wij worden gesteund door:
Calvin 41aa700 voor mouwKies Szcolor Jeans Klein Lange Herencollectie CBedxo
Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3
Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3
Vk Nike Metcon Size 8 Free WHbeEI9D2Y
Natuur en Milieufederatie DrentheBnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Zwart 9 43 Nieuw Leer Herenschoenen Valentino 10 Eu Us Vk 3ARLS5qc4j E-mail: [email protected] Contact Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3
handtas handtas zwarte Echt kleur lederen Crossbody qVUMpSz
wit leer gehamerd Coccinelle in schoudertas 2019 SS nN8wm0
Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3
Bnwt Ralph maat Lauren Mm leren damespolodameszwart cj4ARS5Lq3