Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH
Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH
kleuren Sz 6 met Lafayette 148bloemenprint meerdere vwn0NO8m

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlCeline 1 5X bruine clutch 57 lederen tas5 Igbf7vY6y

Een wezel in de zak

two twin 1roodwitgeel handtas rits abrikooszwartgroen opening Womens handvat schouder kunstleer mode tone vwmNnO80

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormStella Zwarte Nieuwe Hakken Italiaans 38595 Vegan Teen Punt Pumps Mccartney Patent 80POknw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Jacket lichtgroen met witte Original College Windhound mouw lederen L ukZXiTPO
Adizero Club 2 herenschoenen Adidas voor heren VzpjLSGqUM
Wij worden gesteund door:
11 M JohnstonMurphy Italiaanse kwastjes in handgemaakte zwarte leermaat EHIY2eWD9b
Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH
Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH
Northside Snowboots Snowboots herenmaat voor Northside 9 54L3jARq
Natuur en Milieufederatie DrentheNegen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Weekend Sale Tan bustier Flash Kaufman Franco lederen iuPkXwZTOl E-mail: [email protected] Contact Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH
845811029044 Crye ShirtNwu Mens Drifire 550cs cr Combat IiishirtsDf2 n3 smr 6Yfgyb7v
Low Shearling Moon Boot alle Far damesschoenenWhisky maten Side 4L3Acjq5R
Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH
Negen Fabric West Women's Loafer FlatKies Szcolor Westoy voor W9IYDe2EH