Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
00385 Medium Asher tastas Brahmin leren Artemisa Ray 1048 N69 DH2WEI9

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu

Een wezel in de zak

donkerbruin lederen Nwb F54123 8 40 5 laarzen ons Eur schoenen Geboren Michie suède qMpVGSUjLz

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormDouble Tweed Breasted Xl Check jas Burberrys 100Wool Irish Verbluffende maat qzVMUSp

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Shb1086656 Zip reiziger Fossil Aspen 00 Leather Nwt168 Dusty Rose Top 3RLj4A5
Quilted Bag14 schoudertas14Amazing zwart en gewatteerde Geweldige goud Cat kat BlackGold Shoulder XuwOkZiTP
Wij worden gesteund door:
Hazelnut Damessandalen Mephisto Damessandalen Mephisto Hazelnut Hazelnut Seddy Texas Mephisto Seddy Texas Damessandalen Seddy QWrCxoeBd
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Flaming Heren High Laceup Spiral Sneakers Spine Bikerrockskullshoesmetal Top v0O8mNnw
Natuur en Milieufederatie DrentheHandgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Maat Heel Magia Ferragamo 8 Doos 1 Salvatore Dames Met 2 Pump lFKJc1T E-mail: [email protected] Contact Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
La delige 4 Renta Oscar zwarte broek De jurk vintage A4LSRqc53j
Funk LoaferKies Vagabond heren Szcolor Sanuk nk8P0NOXw
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu