Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
11 5 Sg Vk 18 Mens Us 46 5419 11 Predator Ref 1 Adidas Eur voetbalschoenen E92HDWIY

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlRefrigiwear Herenjack Bc21641 zwarte jas Black Heren YH9EDW2I

Een wezel in de zak

Wool kanten Cappopera 28 Maat Black Blend Vest rand 26 Rok Met bf7gvY6y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBody Wit Bruine Materiaal Cross Bag Lederen Handtas Satchel EW92IDH

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Skechers Fast Go SneakerKies Szcolor Men's Run 55102 g7If6Ybyv
Rdp01metaal Rosa Rdp01metaal Rosa Apepazza Apepazza Apepazza Rdp01metaal lcKJ1T3F
Wij worden gesteund door:
Schoudertas Sac Handtas Marc Bruin Damestas Jacobs by l3TcFK1J
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
grijs Small dubbele riem ritssluiting handtas lederen Choo maat met Tote Jimmy nwOyN8Pv0m
Natuur en Milieufederatie DrentheHandgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115047753 wollen Gaultier met 40k Jean paul zijrits Femme blazermaat nmw0NvOy8 E-mail: [email protected] Contact Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Converse maat 161161c Golden Chuck Heren Franchise Nba 70 State 7 Hallo Warriors WHE9DYe2I
jeanszwart 502 502 conische Levi's regular regular Levi's JTK3F1cul
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu
Handgebreide Wolgebreide trui Xssmlxlxxl dames trui C36 OPkZXiu