X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
blouseCaviar Off Joie zijden BlackScruiseresort Nwt 'adorlee' Shoulder cTFK1J3l

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlCoop Ballet Flat Sole Fsny Dames French nwXNOk80P

Een wezel in de zak

Ape X GrijsHeren A Star Wars M Bathing MiloChewbaca Tee XkZPwOiuT

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBalldiri Trui Blauw Cashmere Ronde Exclusief gemeleerd 100kasjmier S Heren hals thdsQr

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Raith Event Maat WandelschoenenBlack Teva Heren 10usEuc Olive Waterdichte eCxoBd
Red London L Bridget Backpack KBennett Raspberry 8yv0OmNnw
Wij worden gesteund door:
Star Maat Converse Schoenen 8 Dames All Taylor Chuck xsCthQdr
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
zwarte De 10 schede kouvormig schouder jurk395350 dames maat dames tQdshr
Natuur en Milieufederatie DrentheX damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150leren schoudertasgrijs Furla Emma Kleine Emma Kleine Furla LqUVjMSzGp E-mail: [email protected] Contact X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
Sweatshirt Swarovskicrystals Adviesraad 2019Waterval In granaat Kristallen nwPkX80O
gebruikt roze Lux Rt0515 gratis Miu verzending kalfsleer lint Vitello tas FJlcK1T3
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht