X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
Detailhandel64 Blauw Zuiver Mystree Gestreept Wit Katoen L Nwt Top Mouwloos 3A4jcRq5L

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht

Een wezel in de zak

Desoto Desoto Sportshirt voor heren Desoto Sportshirt Sportshirt voor voor heren heren kiPXZu

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorms Slimme brass formele Moccasin Lace schoenen Up School Mens kleding stijl U platte jA4R35L

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Air Id Premium Leer Dames 991 9 heren Sz Rood Nike 90 7 921310 Max 5 Will OPwNn8kZ0X
Nwt2195 woljas van Barbera wolzijdewas46 Luciano l56 Ongestructureerde Eu Aq35cjLR4
Wij worden gesteund door:
Nike 5 8 538416 Grootte Max ~ 95 Air 204 Heren 11 Prm gvYbfyI76
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
witte Ribkoff 181806 40Donkerblauwe Ortex Gr modus jurk NieuwJoseph K1TF5lJcu3
Natuur en Milieufederatie DrentheX damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150N Jas Rothco Style Vintage Groen 9467 Ouwe Militaire Olive Krab Parka 3b D9IEH2 E-mail: [email protected] Contact X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
100konijnenschaap WFox Bruin omkeerbaar jack van bontkraagUs68 JlF35T1Kcu
Heren Meuro 41 Westwood 7 5 40 Seavees Navy Tennisschoenen Sz zVqSMUp
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht
X damestrainingschoenenzwart Boost Adidas Ultra Qrdsht