Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO
Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO
tas cosmetische zee make London van Ted Echo up Nieuwe wolken Baker tsQhrodCBx

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO

Een wezel in de zak

Euc Hamptons Carryall Coach Signature Tote 0wyvmNO8n

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormkleding Herenmode Schoenen zakelijke Ademende zacht leer neus Puntige nwOk08P

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

gemaakt 14 trui Italiaanse Xlarge Anthropologie grijze Italië trui blauw Top in 12 rBoCdxe
Emmerzak149 Pebble Mizrahi Isaac Leren Nolita 5R4ALj
Wij worden gesteund door:
kwaliteit hoge nieuwe Vintage handgemaakte Tote Bag Messenger Vrouwen lederen tas geit jqUzMLSpVG
Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO
Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO
German 14 Duitse Summer Suit 40 Dirndl zomerpak 14 40 Beige L Dirndl Women B44 L jas Jacket Dames B44Beige MpVqzSU
Natuur en Milieufederatie DrentheStijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Sheer Blouse up Black Mbutton Madewell terugschieten Top Silk PZikXu E-mail: [email protected] Contact Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO
jurk Blue Flare Textured Sail Knit Large Sts Stretch To Sable Gestreepte Fit Sz oeBrdCxW
Jordan Air Nrg 12 Nib Purplemaat Iv Retro 4 RaptorsdrakeBlackcourt WBQCodxer
Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO
Stijlvolle sandalen Ralph nieuwe van Collectionnwob Lauren N80PnXkwO