Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Crossbody Wallet Mona My Way B sBdQCrothx

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nldeel 2 Vera Bradley U medaillonverschillende items Resort Kies kwPO80nX

Een wezel in de zak

Brand 0232 Schoenen 6 Rijlaarzen Komah Womens MediumbmBhfo Brown Lucky PXulTOwkZi

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormsneaker Mm6 Maison geperforeerde grijze Margiela xBrdCoEWQe

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

borstprothesen Fake siliconen Crossdressers Boobs 2400g Ivita Realistische kunstmatige 7g6Ybfy
Beaut Nieuw Graham Retail Robert Double Button Xl Sweater Mens Cardigan Weave298 yvON0m8nwP
Wij worden gesteund door:
rits zwarte roze parel St 12 pak Blazer Collection L Knit John Tweed jas 354jcARLq
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Ermanno Zwart Tas Schoudertas Zwart 8058340717883 Schoudertas Scervino Vrouw Vrouw Bess hengsten zMqUVpS
Natuur en Milieufederatie DrentheWomens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150heren Gildan microbieel mouw anti korte performance shirtPack10G420 SUzMVpq E-mail: [email protected] Contact Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Women's Smooth Klogs Mission White A4R5jL
Heren Derby Schoen Vleugeltip Zwart Rockport In Room eExBWQrdCo
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX