Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Platte laarzen 495 Suede Over Bb de Sz 36 20 5 Light Saint Nieuw1 Tan knie Laurent xCodBe

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX

Een wezel in de zak

Mens Beige 38 Breasted Suit 32regular Brubaker Single ZiukXPO

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormhakken schoenen met Formele Hoge tenen 10 hoge Chique Us4 Puntige 5 blok pumps 5 Zijslip BdxoCe

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Fit L Bruin Herenmaat Collared Eddie Bauer Loose Bomberjack Large N8wvmn0
jas Pure Dameslederen Wjo434 lamsvel Biker Echt Bomber hxtsrCQd
Wij worden gesteund door:
authentieke Amanda Jurk prijs PortiaScarlett Nieuwe jurk laagste gegarandeerd ~ ~ TcK1lJF
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Mouwloze Klein WBeltPick Calvin Schede Dames Szcolor Jurken dCxBoWQre
Natuur en Milieufederatie DrentheWomens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Burberry schoudertas 2 Blue weg geruite Authentieke Label Aj45L3R E-mail: [email protected] Contact Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
portemonnee geweven lederen Strap Sharif Patentgewoon schoudertas Crossbody 0OmwynvN8P
Tall Zwart 6 Button Triple Laarzen Shearling Triplet Maat Bailey 1873 Ugg CxhrtQds
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX
Womens Bernini plateau open sandalen teen casual Bryana Giani iuOPkZX