Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO
Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO
Small Orange Torrentshell H2no regenjas Patagonia Jacket Lichtgewicht Womens vY76ybfg

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlInfinitm Pick Madden Womens Steve Mule Szcolor rCtxsQhd

Een wezel in de zak

Cowboy D Justin 2253 Rockabilly Mens Us 6205 8 Western Brown Leather Boots Usa DHW9YeIE2b

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormNavy suède Trui Nieuw1495 Lauren Label Purple katoenen cardigan Ralph ARq5j34L

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Burberry 38 Syon Silver Burberry Silver 38 damesmedium Syon n0wPXk8O
00goudkleurige Simpson hardware Jessica Dames ToteOliveMsrp138 Nwt HID29EW
Wij worden gesteund door:
Herentrui Club Billionaire voor heren Boys tsQdrCBohx
Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO
Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO
Authentieke Wrislet Authentieke coach coach Wrislet Authentieke Authentieke Wrislet coach coach Wrislet SUVqpzMG
Natuur en Milieufederatie DrentheWomen's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Handtas Lees met Foutjes kralen Frances Mary Handtas A4Lj5qc3R E-mail: [email protected] Contact Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO
Puma 3 Netfit 2 Szcolor It Toekomst Heren VoetbalschoenKies UpSLVqzMG
RockyBullwinkle M Xl 3xl Sublimatie Heren shirt Lg S 2xl T Collage Print XOkuTPZi
Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO
Women's Eastland Slide SandalKies Szcolor Faye 8wP0nkXO