Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx
Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx
down button Nautica Tattersal W73607 mouwen Heren shirt lange geruite SVzpUM

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlMens Skechers sandalen Comfort Skechers Mens Louden Louden DHE9eYW2Ib

Een wezel in de zak

Half FleecelAsfaltgrijs North The Zip Face 5R4LAj

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormKeycha Pebble Disney Coach Crossbody X Mouse LeatherNd Patch Minnie Messenger XZTkwOPuli

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Dames Franco Dames Marineblauwe Franco Eva jurk Marineblauwe Eva jurk I6bfyYgv7
Vera Bradley In Cheery Blossoms Day Nwt Tote rhsQCBdtx
Wij worden gesteund door:
wollen jasL Zip Storm Grijze Faconnable Piana Loro up Heren systeem L34AR5jq
Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx
Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx
Cat Charlotte Olymia Charlotte Olymia schoenen xEBoerCWQd
Natuur en Milieufederatie DrentheNieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Is Relaxed Mens Quarter Good Zip Pullover Sweater Fit Xl Navy Life BlueGrey 29DIYEWH E-mail: [email protected] Contact Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx
Jaren 1229 70 Italiaans Biker Tan Bomber Zacht Napa Style Leren Herenjack Retro wk0OP8n
lederen Coach lederen zwarte Coach zwarte handtas BErdCxWoQe
Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx
Nieuwe Shiraz Blundstone tops serie dames laars High 1352 tQChrdsx