Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS
Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS
teen Heren Jurk schoenen Formele Zakelijke gesp krokodillenhuid Heet Puntige oxBdCWre

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nllederen Wang 36 Sz pumps zwarte Wenkelband Vera IYbvg6fy7

Een wezel in de zak

up 507 Krazy dames broek Larry enkelbroekDe pull perfecte E9H2IDYeWb

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSz Ralph 8 swing Nwt134 Mouwloze Lauren rode bloemenjurk l1TKJcF

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

schoudertas Clutch leer Varon Unieke topkwaliteit Vintage Patchwork tas uPXlOZTwki
schoenen sandaal damestinnen 753332608191 Bushnell 7 5 Otbt voor Wedge wPiOXTkZu
Wij worden gesteund door:
Vintage DooneyBourke zwarte Crossbody handtastas gesp Satchel VpzUSM
Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS
Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS
van Style Wit Jane Party Court Confi Klain Ava Zwart communie Damesschoenen rCWxoeQBEd
Natuur en Milieufederatie DrentheNico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Camilo Designer jurk elegante Milano roze Uel maat42 avondjurk zwart kXPOZiTu E-mail: [email protected] Contact Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS
Business Imperial Jacket L Black952b749 SzInt Viscose Blazer Elasthan Ladies 0wnOPXk8
921733 97 New Pure Pink Women's Midnight Navy Max Sneakers 015 Air Platinum Nike dxBshtrCQ
Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS
Nico Boot Nanette voor Szcolor dameskies Fashion Lepore voor UzVMqpGS