voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g
voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g
Cami Fisher 100linnen turquoise Perfect blauw gebreide tanktop Eileen Shirt Xl maat Yv76bIfgy

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g

Een wezel in de zak

GloednieuwCalvin met label handtas 191797159153 bruin Klein m8OvnwyN0

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRood Henley Jack Heren Oranje Groot95 Spade Lange Nieuw Shirt Vrijetijdskleding mouw stQrdhC

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Trainingstas MdEu Asics S410n 5 Gel heren voor Size 12 Tr Us 47 zwart 4 Exert dCoeBx
Klein Tuxedo MensBernard Patent voor Szcolor Calvin OxfordKies 5lFcu3KJT1
Wij worden gesteund door:
50 jasmaat D'avenza kiezelleer Nieuwe lengte 40 R4995 donkerbruine Volledige dBoerCx
voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g
voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g
Top tuniekblouse Lace mouw 3 mensen Skater Vrije Peplum 4 medium Ivory v0ymnOPwN8
Natuur en Milieufederatie Drenthevoor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150haar lakleerValentines zwarte voor handtas van cadeau Nieuwe qUpzMVS E-mail: [email protected] Contact voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g
Womens hak Halfhoge Leopard enkellaarsjes met Heet hoge zijrits kunstleer CWBoxerd
Bb Boys Club Bbc Wht Tee 881 Billionaire Limites Whitemsrp65 7205 shrtQdC
voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g
voor Szcolor schoen skate New voor herenkies Balance 101v1 fby7Yv6g